+31 (0) 762010008 info@helios-solar.nl

BTW Teruggave

BTW Teruggave

Een Nederlandse particulier, die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren, is – indien de energie deels wordt teruggeleverd aan het net – in principe ondernemer voor de BTW. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden. Deze afdracht bedraagt volgens een opgestelde staffel eenmalig € 20,- per geïnstalleerde 1.000 Wp.

Goed geregeld met de BTW service van Helios Solar

De regeling is in 2020 gewijzigd en daardoor wat ingewikkelder geworden met vele uitzonderingen. Bij onachtzaamheid, gaat het bij de aanvraag voor BTW-teruggave vaak fout. Om u hierin te ontzorgen regelt Helios Solar dit graag voor u op professionele wijze.

Wat doen wij voor u?

Wij vragen de BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug minus het forfaitaire bedrag. Wij verzorgen de registratie, de administratie, de BTW-aangiften, vrijstelling en de teruggaaf. De fiscus stort binnen 3-5 maanden na het verzoek, de BTW terug op uw bankrekening. Vragen van de Belastingdienst beantwoorden wij ook. Tot slot doen wij een beroep op goedkeuringen zodat u in de jaren na de BTW teruggave geen BTW meer hoeft te betalen over de opgewekte energie en u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Kleine ondernemersregeling

In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden. De Kleine Ondernemersregeling is mogelijk van toepassing. Deze regeling houdt in dat wanneer de omzet minder is dan € 20.000, een vrijstelling van toepassing is. Hierdoor hoeft na het jaar van aanschaf niet jaarlijks BTW betaald te worden. Wanneer een particulier zonnepanelen heeft gekocht, geldt in principe altijd bovenstaande situatie. Dit betekent dat er geen administratie bijgehouden hoeft te worden en u ook geen aangifte moet doen.